Mefamily.se erbjuder 50 kr extra rabatt på redan tilltaget kampanjpris för OKBaby Hjälmar med grönt spänne. Ordinarie pris är 289kr/st. Nuvarande kampanjpris är 199kr/st. Med rabattkoden UBB2020 får man ytterligare 50kr rabatt.

Se här och här. Erbjuds i två färg- och motivval.

Erbjudandet gäller så långt lagret räcker och t.o.m. 3 april 2020.

 

 

OKBaby Hjälm med grönt spänne

Ergonomisk hjälm från OKBaby med nyckelpigemönster och grönt spänne. Hjälmen är justerbar för optimal passform och kan regleras 46-53 cm i omfång. Grönt spänne refererar till standarden SS-EN 1080 och innebär att det gröna spännet löser ut sig automatiskt vid hängningssituation men inte vid fall på hjälmen. Läs mer om grönt spänne på Konsumentverkets hemsida. Hjälmen är tillverkad i ett lätt material och har lufthål för optimal komfort.

Det finns en nationell rekommendation om gröntspänne för barn upp till 7 års ålder, eftersom spännet kan lösa ut om barnet skulle fastna. Åldern 7 år är satt för man räknar med att äldre barn tar av sig hjälmen då de lämnar cykeln för att t ex klättra i träd. Rekommendationen har undertecknats av bland andra NTF, Folksam, Konsumentverket, Cykelbranschen, Trafikverket, Transportstyrelsen och flera stora tillverkare och återförsäljare av cykelhjälmar.