Bli världsförälder & besök gåvoshopen med presenter som räddar liv!

Det finns de som tror att det är omöjligt att förändra världen. UNICEF vet att det går och vi vet hur man gör. Över hela världen kämpar vi i regerings­korridorer, slum­områden, flykting­läger och avlägsna byar för att alla barn ska få den barndom som de har rätt till. Barn­konven­tionen styr vårt arbete.

Varje dag hjälper vi miljon­tals barn att över­leva och utvecklas. Bebisar vacci­neras mot dödliga sjuk­domar. Allt fler flickor får gå i skolan. Barn­soldater befrias. Familjer åter­förenas efter katastrofer. Det går att förändra barns liv och vi vet hur man gör. Men vi behöver din hjälp. UNICEF får inget ekonomiskt stöd från FN utan vårt arbete finan­sieras uteslutande av fri­villiga bidrag av privat­personer och företag.

Läs mer på vår hemsida

Bli Världsförälder!
Som Världsförälder ger du pengar varje månad och är med i kampen för att skapa en bättre värld för alla barn, både på lång sikt och i katastrofer. Du hjälper inte bara ett eller några barn, i en by eller i ett land. Du är med och kämpar för utsatta barn över hela världen.

Gåvoshop – presenter som räddar barns liv
Varje dag dör 15 000 barn av orsaker som går att förebygga. Genom att handla våra fältprodukter hjälper du barn över hela världen att överleva och utvecklas.
Allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest. Du får fina gåvobevis att ge bort i present.

Just nu är det stort behov av dessa produkter:

Svältkatastrof paket
Sydsudan, Nigeria och Jemen är hårt drabbade av en allvarlig hungerkris. Familjer hotas av akut brist på mat, eftersom flera år av krig och torka har förstört deras möjligheter att försörja sig. Miljontals barn är undernärda. Genom att köpa ett Svältkatastrof paket är du med och räddar barns liv. Inget barn ska behöva dö av undernäring.

På grund av coronaviruset är samhället idag mer medvetet än tidigare om hur viktigt det är att ta hand om sin hygien för att inte sjukdomar ska spridas. Genom att se till att barn och deras familjer får hygienartiklar kan vi undvika att de drabbas av coronaviruset. En hink hjälper familjer att samla vatten att tvätta händerna med, och för ett barn som redan har drabbats av sjukdomen är rent vatten livsviktigt. Något så enkelt som en tvål kan rädda livet på ett barn – trots det saknar miljontals tillgång till det.

Barn på flykt-paket
Idag befinner sig sammanlagt 31 miljoner barn på flykt i världen. När människor tvingas fly måste de ofta lämna allt de har bakom sig och barnen är som alltid mest utsatta. När du köper ett Barn på flykt-paket ser du till att två barn får fullgott skydd mot de farliga sjukdomarna polio, mässling och stelkramp. Paketet innehåller också tvålar eftersom god hygien kan rädda liv. Vätskeersättning kan rädda ett barn från uttorkning och nötkräm hjälper undernärda barn att bli friska igen. Filtar ger skydd mot vinterns kyla.

Katastrofpaket
Miljontals barn och deras familjer har tvingats på flykt från konflikter och katastrofer världen över. Att få hjälp med det mest grundläggande så som mat och vatten kan vara livsavgörande för ett litet barn, och det måste gå snabbt.