Information om personuppgiftshantering

Vi följer de lagar och bestämmelser som reglerar hantering av personuppgifter. Det innebär att vårt arbete följer de regler och systematiska arbetet med denna hantering som bland annat beskrivs i EU direktivet GDPR och den svenska personuppgiftslagen. Om du vill veta mer om detta hävisar vi till Datainspektionen (https://www.datainspektionen.se/lagar–regler/dataskyddsforordningen/). Här nedan finner du en kortare information om vår policy vad gäller personuppgifter.

Persondata som vi använder i vår verksamhet

Den enda persondata som vi använder är din epostadress och i vissa fall de data du fyllt i i något av våra formulär. Om du vill veta vilken information vi har om dig eller undrar över något är du välkommen att kontakta vår dataskyddsombud med formuläret längst ner på sidan.

Hur vi hanterar persondata

Vi sprider inte vidare uppgifter om våra webb-besökare till någon utomstående part om inte det uttryckligen står så i t ex ett formulär. Endast data relevant för din användning av sajten och dess tjänster  finns i våra system. Vi gallrar med jämna mellanrum ut de data som inte längre är aktuell för vår verksamhet.

Dina rättigheter

Du har rätt att se vilka data vi använder i vårt system. Du har också rätt att få ditt data korrigerat, raderat eller anonymiserat. Använd formuläret nedan för att få kontakt med vårt dataskyddsombud. Då du gett oss tillåtelse att skicka information till dig vid ditt webbesök kan du när som avbryta den kommunikationen genom att använda länk i utskick eller med formuläret nedan.

Vi använder så kallade cookies på våra webbplatser. En cookie är en liten datafil med text som sparas i din webbläsare. Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära (”session-cookies”). Permanenta cookies lagras som en fil på din dator eller mobil under en viss tid tills du själv, eller servern som sänt dem, raderar dem. Session-cookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare.

Hur vi använder cookies

Vi använder cookies för att kunna ge dig som besökare bättre service. En del cookies används för att samla statistik om antalet besökare på webbplatserna medan andra används för att inhämta information om vilket operativsystem och vilken webbläsare, samt vilka versioner av dessa, som besökarna använder, hur våra webbplatser används och hur vi kan förbättra dem, vilka sidor som är populära och mindre populära, etc. Denna information gör det möjligt för oss att utveckla och optimera våra webbplatser.

I en del funktioner på på sajterna till exempel i formulär för ifyllande, använder vi något som kallas “sessions-id”. För att möjliggöra detta sänder vår server en sessions-cookie med ett unikt id-nummer till din dator varje gång du besöker någon av dessa webbplatser.

Session cookies används under den tid du är aktiv på webbplatsen. Utan den skulle du till exempel inte kunna backa i mellan sidor utan att behöva fylla i uppgifter på nytt varje gång. En ”sessions-cookie” sparas bara temporärt i din dators arbetsminne och tas automatiskt bort när du stänger din webbläsare.

Sajten skyddas from spammande formulärsvar genom reCAPTCHA från Google och Googles regler och policy gäller vad gäller detta skydd.

Om du inte vill använda cookies

En vanlig missuppfattning om cookies är att det är en sorts virus och att webbplatser med hjälp av cookies kan ta reda på personlig information från en dator eller att cookies är till för att kunna sända skräppost. Ingenting av detta är sant, cookies är bara data.

De flesta webbläsare är inställda för att tillåta lagring av cookies. Om du inte vill tillåta cookies kan du antingen ställa in din webbläsare så att du får en varning varje gång som en webbplats vill placera en cookie på din dator eller helt stänga av lagring av cookies. Information om hur du gör detta finns i webbläsarens hjälpfunktion. Om du väljer att stänga av cookies kommer inte våra webbplatser att fungera så bra som du som användare förväntar dig.

Kontaktformulär

Om du har frågor, vill ha information om dina uppgifter eller något annat kan du här ta kontakt med oss så återkommer vi till dig.

NAMN*

E-POSTADRESS*

TELEFONNUMMER